Arrow_Forward Terug naar overzicht

HilverdaKooij en Florist Holland gaan samen verder onder de naam HilverdaFlorist

Vanaf 1 september gaan HilverdaKooij en Florist Holland gezamenlijk verder onder de merknaam HilverdaFlorist. Deze stap vormt de start van de fusie die tegen maart 2020 tussen de twee bedrijven wordt afgerond. Tijdens het komende seizoen wordt de merknaam in al onze communicatie geïmplementeerd en worden de bedrijfsprocessen gefaceerd gecombineerd.

HilverdaFlorist is de leverancier van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor het complete assortiment in snijbloemen en pot- en perkplanten.

Ons complete assortiment in pot- en perkplanten bestaat uit: Anjers, Alstroemeria eenjarig & meerjarig, Dahlia, Echinacea, Salvia, Helleborus, Garvinea Tuin Gerbera, Patio Gerbera en Pot Gerbera. En de volgende soorten snijbloemen: Alstroemeria, Anjer, Helleborus. Gerbera, Gips, Limonium en Scabiosa.

De volgende mijlpaal
HilverdaFlorist vestigt zich op de huidige locatie van Florist Holland nadat de verbouwing en nieuwbouw is afgerond. Nieuw land is verworven om nieuwe productiefaciliteiten te creëren voor de productie van jonge planten en zaden. In het najaar start de uitbreiding van het kantoor, de expeditiehal, de productie- en veredelingsafdeling. De volgende fase is de bouw van de kassen en industriële gebouwen. Aansluitend zijn de bouw van een nieuw R & D-laboratorium en een meerlagen teeltsysteem gepland voor realisatie. Een intensief project waarbij de nadruk ligt op investeringen in automatisering en duurzame, innovatieve teelt- en veredelingstechnieken.

FloristHolland en HilverdaKooij fuseren vanaf maart 2020. Door kennis en middelen te combineren, kunnen we ons assortiment verder verbeteren en uitbreiden. De gezamenlijke focus ligt onder meer op investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken. We kijken ernaar uit om deze stap samen te zetten en op te bouwen naar een sterke toekomst.